Black friday televizoare

black friday televizoareTelevizoare la EVOMAG

SAMSUNG, LG, PHILIPS, SONY, TCL, Panasonic, Toshiba etc…


Televizoare la ELEFANT

TCL, LG, PHilips, Samsung, accesoriie


Televizoare la FLANCO

Smart tv, High Definitiion, FULL HD, 4K ULTRA HD, etc


Televizoare la CEL.ro

Allview, Amazon, JVC, Hitachi, Finlux, LG, SONY, NEO, Panasonic, Samsung etc…Ce televizoare sunt cele mai bune?

Zona din jurul televizorului este acel loc din casă unde ne putem reuni cu persoanele dragi seara și petrecem timp împreună. Orice am spune, acesta este unul dintre elementele cheie de legătură din casă. De aceea, alegerea unui televizor adecvat este deosebit de importantă pentru confortul și timpul liber acasă. Cu toate acestea, o astfel de achiziție nu este o sarcină ușoară astăzi. Tehnologia a avansat și devine tot mai dificil de înțeles care televizoare sunt cele mai bune. Mărci excelente și cu o reputație bună în sectorul televizoarelor continuă să fie următoarele: Crown, FINLUX, SAMSUNG, LG, PHILIPS, SONY și multe altele. Dacă alegeți una dintre acestea, cu siguranță nu veți greși.

Ce televizor să aleg?

Trebuie să aveți în vedere că marca nu este totul în ceea ce privește alegerea unui televizor. Astăzi, piața distinge modelele moderne în câteva grupuri principale. Acestea nu sunt bazate atât pe mărimea ecranului, deși acesta este un factor extrem de important pentru alegerea dvs., cât pe tehnologia inovatoare folosită pentru a asigura o calitate cât mai ridicată a imaginii și sunetului. Consultați întrebările frecvente de mai jos legate de achiziționarea unui televizor. În funcție de răspunsuri, vă puteți orienta cel mai bine pentru fiecare dintre modelele specifice disponibile pe piață, precum și tehnologiile aferente.


Întrebări frecvente

Întrebare: Cum să aleg un televizor potrivit pentru nevoile mele?
Răspuns: Când alegeți un televizor online, acordați atenție dimensiunii ecranului, rezoluției, tipului de panou (LED, OLED, QLED), tehnologiei de procesare a imaginii și funcțiilor smart. Consultați recenzii și evaluări de la alți utilizatori pentru a face o alegere informată.

Întrebare: Care este diferența dintre televizoarele LED, OLED și QLED?
Răspuns:

  • Televizoarele LED utilizează LED-uri pentru a ilumina ecranul LCD. Acest lucru oferă o luminozitate îmbunătățită, un raport dinamic mai mare și o eficiență energetică mai bună în comparație cu iluminarea mai veche cu CCFL (fluorescență în catodul rece). Televizoarele LED sunt accesibile, economisesc energie și oferă o calitate bună a imaginii, dar au limitări în ceea ce privește contrastul și unghiurile de vizionare.
  • Tehnologia OLED utilizează LED-uri organice care emit lumină independent, fără a avea nevoie de iluminare suplimentară. Acest lucru permite televizoarelor OLED să ofere un contrast excepțional, negru perfect și unghiuri largi de vizionare. De asemenea, sunt mai subțiri și mai ușoare decât televizoarele LED. Dezavantajul este că televizoarele OLED sunt mai scumpe și au o durată mai scurtă de viață a pixelilor, în special pentru pixelii albaștri.
  • Tehnologia QLED a fost dezvoltată de Samsung și utilizează puncte cuantice – nano-cristale care emit lumină atunci când sunt iluminate de LED-uri. Televizoarele QLED oferă o luminozitate ridicată, un spectru de culori larg și o durată de viață mai lungă a pixelilor.

Întrebare: Ce înseamnă 4K, 8K și alte rezoluții?
Răspuns:
4K, 8K și alte rezoluții sunt termeni care se referă la rezoluția televizoarelor disponibile pe piață. Rezoluția este o măsură a câtorva pixeli există pe ecran și determină detaliile imaginii. Cu cât rezoluția este mai mare, cu atât există mai mulți pixeli, ceea ce duce la o imagine mai clară și mai detaliată.

  • 4K (numit și Ultra HD sau UHD): Această rezoluție este de patru ori mai mare decât cea Full HD (1080p). Televizoarele 4K au 3840 x 2160 pixeli, ceea ce duce la o imagine semnificativ mai clară și mai detaliată. Acestea au devenit standard pentru televizoarele de înaltă calitate de pe piață.
  • 8K: Aceasta este următoarea mare îmbunătățire în rezoluție, cu televizoarele 8K având 7680 x 4320 de pixeli. Aceasta este de patru ori mai mare decât rezoluția 4K și de 16 ori mai mare decât Full HD. Deși televizoarele 8K sunt încă rare pe piață și conținutul pentru ele este limitat, ele oferă o detaliere și o claritate excepționale a imaginii.

Alte rezoluții pe care le puteți întâlni includ HD (720p) și Full HD (1080p). Televizoarele HD au 1280 x 720 de pixeli, în timp ce televizoarele Full HD au 1920 x 1080 de pixeli. Aceste formate sunt încă populare, dar sunt considerate de calitate inferioară în comparație cu modelele 4K și 8K.

La alegerea unui televizor, este important să luați în considerare rezoluția și dimensiunea ecranului, precum și distanța de la care veți viziona televizorul pentru a obține o experiență vizuală optimă.

Întrebare: Ce înseamnă HDR și care este importanța sa la achiziționarea unui televizor?
Răspuns:
HDR (High Dynamic Range) este o tehnologie care îmbunătățește calitatea imaginii la televizoare, oferind o gamă mai largă de culori, contrast mai ridicat și detalii mai bogate. HDR permite televizoarelor să afișeze culori strălucitoare și bogate, precum și nuanțe de negru mai întunecate, ceea ce contribuie la o imagine mai realistă și mai dinamică. La achiziționarea unui televizor, este important să verificați dacă acesta suportă HDR, deoarece această tehnologie vă va oferi o experiență vizuală semnificativ mai bună, în special la vizionarea filmelor, jocurilor sau evenimentelor sportive cu rezoluție înaltă. HDR este o funcție standard în majoritatea televizoarelor moderne, dar este întotdeauna bine să vă asigurați că televizorul pe care îl achiziționați suportă HDR și formate compatibile precum HDR10, Dolby Vision sau HLG.

Întrebare: Ce înseamnă Smart TV și cum să mă conectez la internetul televizorului meu Smart TV? Răspuns: Smart TV înseamnă că televizorul are un sistem de operare încorporat, care permite conectarea la internet și utilizarea diverselor aplicații, precum YouTube, Netflix și alte servicii de streaming. Puteți conecta televizorul Smart TV la internet prin Wi-Fi sau cablu Ethernet. Pentru conexiunea Wi-Fi, accesați setările televizorului și selectați rețeaua dvs. wireless, introduceți parola și urmați instrucțiunile de pe ecran.